София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Момче пострада тежко след падане от скала в Тетевен

Инцидентите в планината зачестяват

8 годиниИнциденти 6 Боряна Райчева

Момче е в тежко състояние след падане от скала в Тетевен. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст, предаде Агенция „Фокус“. Инцидентът е станал в неделя, когато момчето се е подхлъзнало и паднало от скалите в близост до града. 12 души от ПСС, екипи на полицията и пожарната са участвали в акцията по оказване на първа помощ и транспортиране на момчето до кола на Спешна помощ.
Междувременно ПСС предаде, че мъж се е изгубил в Лозенската планина. В неделя той е тръгнал на разходка. Около 21 ч. се е свързал със спасителната служба. Останал е да преспи в планината, като около полунощ се е свързал с полицията със съобщение, че е намерил подслон и е запалил огън. По последна информация телефонът му е изключен, заради изтощена батерия. От полицията са предприели действия по проверк дали мъжът все още е в планината. Спасителната служба е в готовност да издирва мъжа, ако той все още не се е прибрал у дома.