София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Момчетата, обирали апартаменти, са се предали

Бяха обявени за общодържавно издирване

6 годиниКрими 3 Боряна Райчева

Скандалният случай, при който 19-годишният Емилиян Йорданов и 18-годишният му приятел са наемали жилища от популярни платформи за резервации, а след това са ги ограбвали, разказан от Нова телевизия, получи своята развръзка.
След като вчера младежите, без да се притесняват, решиха да се похвалят с извършеното, споделяйки пред журналисти: „Обрахме апартаментите, за да покажем какъв смешен народ сме.", допълвайки: „Харчихме откраднатите пари за всякакви работи. Близо три дни бяхме по заведения, дискотеки, хотели".
 
Днес полицията реши да им потърси сметка, но се оказа, че тях ги няма и ги обяви за общодържавно издирване.
Според директора на СДВР Ивайло Иванов обаче този случай не е показателен и от него не може да се направи извода, че битовите кражби са се увеличили.Въпреки това не можело да се говори за организирани престъпни групи от провинцията, категоричен беше Иванов. А съветът пък гражданите е свързан с повече бдителност и при най-малкото съмнение да информират полицията.