Гледай
на живо

Мощен тайфун удари Япония

Двама души са загинали, стотици са ранени

Мощен тайфун удари Япония Двама души загинаха в Япония, а над 130 са ранени, заради тайфуна „Трами“, който ударни ... thumbnail text

Двама души загинаха в Япония, а над 130 са ранени, заради тайфуна „Трами“, който ударни Япония в неделя, носейки бурни ветрове и проливен дъжд в редица части на страната. Скоростта на ветровете в достига до 216 км/час. Местните власти съобщиха, че единият мъж е загинал в свлачище в Тотори, а другият се е удавил в придошлите води в Яманаши, на запад от Токио. Други двама души са обявени за изчезнали.

Бурята предизвика срив в пътуванията в третата по големина икономика в света. Блокирано бе движението на железопътния и автомобилния транспорт в Токио и други градове. Повече от 1000 полета бяха анулирани. Почти 400 000 домакинства са без електричество, а около 36 000 човека са се подслонили във временни евакуационни центрове.

Метеоролозите предупреждават за потенциални наводнения и свлачища, а предупреждения за евакуация са издадени на около 4 милиона жители, съобщават местните телевизии.

Повече от 750 000 домакинства, главно в Западна Япония, са загубили връзка след срив в мобилните услуги.