Гледай
на живо

4-ма убити при срутване на мост в Маями (ОБНОВЕНА)

Десетки са ранени

4-ма убити при срутване на мост в Маями (ОБНОВЕНА) Най-малко четирима души загинаха в четвъртък, когато  се срина пешеходен мост, свързващ Междуна... thumbnail text

Най-малко четирима души загинаха в четвъртък, когато  се срина пешеходен мост, свързващ Международния университет във Флорида със студентски кампус, намиращ се наблизо.

Най-малко осем коли бяха смазани под развалините и поне 10 души са транспортирани до болници за лечение, съобщиха властите. Двама от тях са вкритично състояние. Един човек е докаран в кома, съобщи д-р Марк Маккени.

Продължава търсенето на хора под срутилия се мост.  "Най-важното нещо, което можем да направим сега, е да се молим за хората, които са настанени в болницата, за тяхното пълно възстановяване и да се молим за членовете на семействата, които са загубили близки", каза губернаторът на Флорида Рик Скот, цитиран от Си Ен Ен.

Скот каза, че държавата ще направи всичко възможно, за да определи дали неправомерно действие доведе до трагедията и ако е така, хората ще бъдат държани отговорни.

Все още не е ясно защо мостът, който все още е в процес на изграждане, се срина на оживена държавна магистрала.

Мостът трябваше да бъде завършен  към началото на следващата година, съобщава АП. Целта на новото пътно съоръжение е била да повиши безопасността на студентите, които преминават по него.

По случая е започнато разследване за причините за инцидента.

За ситуацията е уведомен и президентът на САЩ Доналд Тръмп, които ще следи сиутацията отблизо.

Няма пострадали българи при инцидента със срутен мост в Маями. Това обявиха официално от българското външно министерство.