Гледай
на живо

МОСВ ще модернизира пречиствателната станция в Златни пясъци

Финансирането по втора фаза на проекта е 37 млн. лв.

МОСВ ще модернизира пречиствателната станция в Златни пясъци Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Варна Иван Портних ще подпишат до... thumbnail text

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Варна Иван Портних ще подпишат договор за втора фаза от проекта за развитие на инфраструктурата за отпадъчни води в агломерация Златни пясъци. Финансирането в размер на 37 млн. лв. е по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“

Със средствата ще се извърши разширение и модернизация на пречиствателната станция за отпадъчни води в к.к „Златни пясъци“. Ще се изгради и част от канализацията на селищното образувание Ален мак.

По-късно министър Василева и кметът на Тервел Живко Георгиев ще подпишат договор за втора фаза от водния цикъл на града. Общият размер на инвестицията е 6,2 млн. лв., с които ще се реконструира Пречиствателна станция за отпадни води-Тервел.

Подписването на договора с община Варна ще се състои на 25.07.2016 г., понеделник, в 10,30 ч. в сградата на общината, зала „Варна“.

Официалната церемония в Тервел е насрочена за 13:00 часа в сградата на общината, след което ще бъде посетена площадката на пречиствателната станция.