София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Музиканти от БНР на протест

Искат по-високи заплати

6 годиниОбщество 8 Боряна Райчева

Музикантите от четири състава на Българското национално радио излязоха за втори пореден ден на протест с искане за по-високи заплати. Този път те се събраха под прозорците на финансовото министерство.
 
„От 22 години работя в БНР. Протестираме за по-достойно заплащане, за внимание от страна на управляващите към нас, защото това вече е нетърпимо. От 2004 г. заплатите в музикалните състави на БНР не са променяни. Ние живеем на ръба на мизерията с 630 лв. заплащане, което е обидно в днешно време и е твърде лицемерно от страна на управляващите да говорят за европейски ценности при положение че в една европейска страна като България с богати традиции и история, култура, музика и постижения във всички области, сме на това положение”, коментира музикантът Недялко Недялков пред „Нова телевизия“.
 
Протестиращите отправиха и призив към президента Румен Радев и премиерът Бойко Борисов да отидат на 27 април в 19:30 часа в зала „България“ на техен концерт, за да видят събралата се публика и така да си дадат по-добра сметка за огромните усилия и професионализмът на изпълнителите и да го съпоставят с ниските им възнаградения.