София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МВР: Изборният ден започна без инциденти

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред

пропускане
4 годиниИзбори 2019 3 Боряна Райчева

Преди началото на изборния ден в 7 часа не са регистрирани сериозни нарушения на обществения ред, информира МВР.

Създадена е организация и звената на Дирекция "Български документи за самоличност" ще работят в днешния ден от 8.30 до 19.30 часа. Те ще издават удостоверения за изгубени, откраднати, повредени или унищожени лични карти и документи с изтекъл срок, с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

От МВР припомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.

Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден, допълват от МВР.