София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МВР: Издирването на лицата, взривили банкомата, продължава

Според Маринов, тримата все още са в страната

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

„Ежедневно се провеждат специализирани акции. Смятам, че системата на МВР работи и в условията, в които се намира, може да се справи с престъпността“, това каза пред Нова телевизия главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

Той обяви, че все още няма резултат издирването на трите лица, които взривиха банкомат в Сапарева баня, но операцията продължава и няма информация престъпниците да са напуснали страната. "Лицата са ясни, уточнени са, щом не се предават, са притеснени имат съпричастност към престъплението. Смятаме, че са опасни. Не мисля, че сме изпуснали тези хора. Нали не си представяте, че всичко става като на филм, тук нещата са малко по-различни“, коментира Маринов.

По въпроса защо продължават телефонните измами, Маринов посочи, че след всяка една акция, която излиза в медийното пространство, следващата измама стъпва точно на този разказ - „това е тактика на извършителите“ . „МВР работи така - когато един проблем започва да набира скорост, ние прави екип и структура, която може да противодейства на този проблем. Смятам, че имаме добри резултати. В последния случай са хванати от мулето до крайния извършител“, обясни главният секретар на МВР.

На въпрос, близо ли са до похитителите на Адриан Златков, той каза, че продължава разследването и повече не може да коментира. „На такава сложна престъпна дейност й трябва време за разкриването“, каза Маринов.