Гледай
на живо

МВР иззе старинни оръжия на родолюбци

Нарушиха закона, смятат от НД „Традиция“

МВР иззе старинни оръжия на родолюбци МВР конфискува антикварни оръжия от патриотичната организация Национално дружество „Традиция&l... thumbnail text

МВР конфискува антикварни оръжия от патриотичната организация Национално дружество „Традиция“.
Преди около десет дни КОС и ГДБОП са проверили почти всички членове на УС на дружеството за оръжията, които притежават, и установили, че има проблем с оръжия от Руско-турската война.
На пресконференция в БТА председателят на НД „Традиция“ Oгнян Маринов заяви, че КОС и ГДБОП незаконно и неправомерно са иззели оръжия от частни исторически колекции. Управителят на регионалния клуб на организацията в София Ивайло Танчев пък бе категоричен, че тези оръжия не подлежат на контрол, но въпреки това са били конфискувани и поясни, че те са на възраст над 130 години и се използват за възстановките на патриотичната организация. „Това е поръчка от някой, който не желае да се развиваме и иска да спре патриотичния ни устрем“, заяви Танчев.
От НД „Традиция“ са изпратили писма до депутатите от различни парламентарни групи, подготвени са и писма,подробно описващи случая, до председателя на Народното събрание, президента, премиера и главния прокурор Сотир Цацаров. От техния отговор зависят по-нататъшните действия на родолюбците, които са готови и на протестни действия, ако няма развитие по случая.