Гледай
на живо

МВР няма данни Стайков да е напускал страната

Синът на Миню Стайков още не е давал показания пред полицията

МВР няма данни Стайко Стайков да е напускал страната, съобщи вътрешният министър Младен Маринов на граничния пункт „Капитан Андреево”.

,,Стайков твърди, че не е в състояние, с което да дава данни на полицията, така че той е в медицинско заведение. В момента, в който това стане възможно, колегите ще разговарят с него, за да изясним всички факти и обстоятелства. МВР болница е достатъчно добре охранявано заведение. Настаненият там се охранява от ГД "Охрана", със сигурност няма по-сигурно място от МВР болница'', разясни още пред журналистите вътрешният министър.

Назначени са медицински експертизи.

Във връзка с инцидента, при който бодигардовете на Стайко Стайков отидоха в МВР болница, където е настанен той, и поискаха да поемат охраната му, Маринов подчерта, че лечебното заведение е достатъчно добре охранявано и няма по-сигурно място за него.

Припомняме ви, че Стайко Стайков се намира в МВР болница, след като по-рано беше приет в „Пирогов” с контузии по главата и тялото. Той е обявил пред полицията, че е станал жертва на отвличане.