София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МВР оправда срутената ограда с лошото време

Борисов защити необходимостта от нова агенция срещу катастрофите

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Проливните дъждове и свлачища са причина за срутването на оградата по границата ни с Турция. Това каза пред журналисти в парламента вътрешният министър Младен Маринов след участието си в парламентарния контрол.

"Взети са всички мерки за опазване на границата. В този участък са разположени допълнително жива сила и термокамери“, каза министърът и обясни, че е разпоредил на областния управител да бъдат извършени незабавни ремонтни дейности.

„Към този момент не е отчетен засилен мигрантски натиск", категоричен бе Маринов.

Министърът обяви, че МВР продължава да издирва семейство Арабаджиеви. „Пуснали сме необходимите документи до Европол и Интепрол и чакаме обратна информация“, поясни той. Сега министърът се надява на резултат от предприетите действия от МВР по случая. Всичко нужно било извършено.

Премиерът Бойко Борисов също се яви днес в парламента. Той отговори на въпрос, зададен му от депутатите от БСП Драгомир Стойнев, Георги Свиленски и Димитър Данчев относно създаване на Държавна агенция за пътна безопасност. Той оправда създаването на ведомството с необходимостта от борба с войната по пътищата.  

Освен това премиерът Борисов пое ангажимент, мерките, които министерството на екологията е приело или е искало да приеме за чистотата на въздуха по време на мандата на БСП и ДПС,  да ги направи правителството на ГЕРБ в настоящия момент. „Колкото и да ни струва, ще го направим“, обеща министър-председателят.