София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МВР: Пари за униформи и гориво има, за заплати няма

Синдикатите към МВР заплашват да излязат на протест на 5 юли

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Пари за униформи и гориво ще има. Заплатите остават на заден план. Това стана ясно след края на националното съвещание на ръководството на МВР.

Думите „Нямаме пари за бензин или нафта“ не искам да ги чувам, коментира премиерът Бойко Борисов. Той заяви, че ще бъдат отпуснати достатъчно средства за униформи.
И 10, и 15 млн. да са необходими, ще ги дадем, гарантира министър-председателят и допълни, че служителите „няма да бъдат оставени в жегата с дълги ръкави“.

Относно заплатите обаче няма яснота. Министърът на вътрешните работи работи от своя страна коментира, че не е прекъсната комуникацията със синдикатите и се мисли за увеличение на заплатите.

Чакаме предложения как да стане това, заяви Радев.

Припомняме, че синдикатите към МВР съобщиха, че ако до 5 юли няма яснота относно увеличението на заплатите, служителите на реда излизат на стачка.