София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МВР с акция „мобилни телефони“

Стартира полицейска операция за контрол на водачите

пропускане
5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

 МВР с мащабна акция против използването на мобилни телефони по време на шофиране. От 15-ти до 22-ри септември ще бъде извършван засилен контрол за незаконосъобразното използването на мобилни телефони от водачите на моторни превозни средства.

Акцията ще се осъществи на територията на България и във всички страни членки на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ – TISPOL, предаде МВР.

Целта на операцията е да се припомнят още веднъж последствията от пренебрегването на забраната за използване на мобилни устройства. По време на шофиране те силно разконцентрират водача, което може да се окаже фатално, се казва в съобщението на МВР.

Най-честите санкции за нарушения в закона включват преминаване на червен светофар, говорене по телефона по време на шофиране, шофиране без включени фарове.