София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МВР с информация за убития от кучета мъж

Срещу кучетата е подаден сигнал през 2016-та

пропускане
5 годиниКрими 3 Боряна Райчева

На 6-ти юни около 16,20 е получен сигнал от жена, че в района на село Владо Тричков, местност Говедарника, е забелязан труп на човек. Сили на районно управление Своге са изпратени незабавно, като установяват труп на мъж. Самоличността му е установена, става въпрос за 39-годишен мъж от района. Раните по тялото му са от животни, около тялото също има животински следи. Рани от огнестрелно и хладно оръжие липсват. В близост има имот с няколко кучета, като на място полицията установява пет кучета. Със съдействието на „Екоравновесие“ кучетата са иззети и настанени във ветеринарна клиника, като им е назначена дентална експертиза. Собственикът е задържан с мярка от 24 часа.

„Разследването започна под надзора на Окръжна прокуратура София, тъй като има настъпила смърт. В последствие след извършена аутопсия и резултатите от нея се установи, че лицето е починало от кръвозагуба и е наядено от животни, а именно от кучета. В следствие на което окръжната прокуратура изпрати до Районна прокуратура Своге, под чието наблюдение продължава разследването.“

Предстои да се предяви обвинение за това, че не са положени достатъчно грижи за кучетата, в резултат на което е причинена смърт. След повдигане на обвинението собственика ще бъде задържан за 72 часа, като предстоят още следствени действия. Тялото на 39-годишния мъж е намерено на поляна, извън дома, в който кучетата са били отглеждани. Собственикът все още не е разпитан официално по делото. Вероятно са му снети само обяснения. Собственикът е признал, че кучетата са негови. Дворът, където те са се намирали, е бил затворен, но животните са намерили пролука и са излезли. По време на нападението стопанинът не си е бил вкъщи.

„Има сигнал от 2016-та г., работен в Районно управление Своге, съставени са протоколи на МВР, че собственикът трябва да се грижи за животните и те да не излизат от двора.

Районната прокуратура Своге тогава са уведомили Община Своге за случая. До момента не е ясно какви мерки е предприела Общината от 2016-та досега.

За жертвата се знае, че е мъж на 39, който се грижи за болната си майка и също има куче.