София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

МВР служителите с 10% по-високи заплати от 2020г.

Увери министър Младен Маринов

4 годиниИкономика 9 Боряна Райчева

Проектобюджетът за 2020 г. гарантира увеличение на основната заплата на Министерството на вътрешните работи в България с 10% от 1 януари.
Според министъра на вътрешните работи Младен Маринов, 90% от средствата от бюджета на МВР отиват за изплащане на заплати.
„През цялата година предприехме мерки за оптимизация. Идеята ни беше да включим извънредния труд в рамката, защото това също струва пари, а по-голямата част от парите на персонала отиват за извънреден труд. На този етап се надявам, че ще имаме възможност да платим за тази работа “, каза министърът на вътрешните работи пред репортери в Ловеч.
Той добави, че нощната работа на полицаите, освен че работят в тъмно, е свързана и с повишен риск в зависимост от дейността и правомощията, които използват.
Припомняме, че по-рано се появи информация, че през 2020 г. полицаите ще получават по 1 лев на час, когато работят през нощта.