София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МВР със строги мерки срещу ромските нападения над полицаи

Маринов очаква тези случаи да продължават

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов е разпоредил на областните директори и на зам.-главния секретар на МВР да прилагат категорично закона, когато има случаи на силна музика след допустимите часове.  

Пред журналисти в парламента той коментира днешното нападение над полицаи в Сливен. Министърът остро осъди подобен род посегателства над органите на реда и ги определи като недопустими. Според него обаче такива случаи вероятно ще има отново. Маринов предположи, че престъпниците вече са задържани.

Припомняме, че трима полицаи са пострадали късно снощи в Сливен, след като се отзовали на сигнал за силна музика в кв. „Надежда“. Там били посрещнати от група роми в нетрезво състояние, които оказали да се легитимират пред униформените и при опит да бъдат задържани оказали съпротива, хвърляйки бутилки и твърди предмети по полицаите.

 „Няма да позволя нападение над полицай, когато си изпълнява служебните задължения“, подчерта вътрешният министър.  „Има пострадали в Сливен, така е. За това е намесата ни - да има и задържани“, посочи Младен Маринов.  „Не от сега казвам, че полицаят като отива на такъв сигнал трябва да бъде оборудван, за да може да се намеси категорично. Трябва да работим в посока на това да се изпълняват полицейските разпореждания, а не да се оказва съпротива“, каза още той.

Маринов коментира, че все още не е определен нов главен секретар на МВР, а задълженията се изпълняват от зам.-главен секретар.