София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МВР в помощ на децата на загинали или пострадали полицаи

Дадоха старт на коледното издание на кампанията

5 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

94 деца на загинали и пострадали при изпълнение на служебния си дълг полицаи ще получат финансова помощ от 750 лв. за Коледа. В тазгодишното издание от инициативата са осигурени допълнителни средства от фирми, включително и специални подаръци за децата.

"15 години вече кампанията е жива и не само е жива, а и става все по-мащабна." С тези думи министърът на вътрешните работи Младен Маринов даде старт на коледното издание на благотворителната кампания на МВР, организирана в подкрепа на децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебния дълг полицаи.

"Полицейската дейност е отговорна, влиза в погледа на обществото, когато се случи нещо ужасно", отбеляза министърът. "За съжаление ежедневният труд на служителите като че ли остава незабелязан, според него. Радвам се, че имам възможност като министър на вътрешните работи да продължа развитието на кампанията" добави още Младен Маринов.

По време на тържеството, което беляза стартът на кампанията беше представен и видеоклипът за дарителската инициатива на Министерството. Средства се набират чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на всички мобилни оператори или чрез гласово обаждане на 090051866.