София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

На 30 август започва специализираното селскостопанско изложение БАТА АГРО – Есен

Форумът ще бъде открит от министъра на земеделието и храните Десислава Танева

8 годиниАгро 1 Боряна Райчева

Международното селскостопанско изложение БАТА АГРО 2016 – Есен започва на 30-и август. Форумът ще бъде открит от министъра на земеделието и храните Десислава Танева. Събитието ще продължи до 3-и септември.

Официалното откриване е от 11:00 часа на 30-и август в в закритите изложбени площи на летище Стара Загора. Специален гост на събитието ще бъде британският посланик Емма Хопкинс.

В 11:30 ще започне официалната обиколка на изложбените площи. В 14:00 часа е организиран информационен семинар, съвместно с Министерството на земеделието и храните. На него ще бъдат дискутирани мерките по Програмата за развитие на селските райони, стартиращи през есента на тази година. Акцентът на семинара ще бъде върху мярка 4.1. Участие ще вземат представители на Българската асоциация на консултантите по европейски програми, с конкретни въпроси към експертите от Земеделското министерство.

Малко по-късно от 20:30 часа започва официалния коктейл по случай откриване на изложението, който ще се състои на територията на Античен форум Августа Траяна, град Стара Загора. Коктейлът е само за изложители и гости на събитието. За присъстващите е подготвена специална музикална програма с с изпълнения на Тенори Гранди и група Мери Бойс Бенд.