София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

На работа в инвалидна количка

Акция на Общност "Мостове" и "Системата ни убива всички"

5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Сдружение „Мостове” и националната гражданска инициатива „Системата ни убива всички” отправиха предизвикателство към кандидат-кметовете – да отидат на работа с инвалидна количка. Предизвикателството ще започне в 16:00 ч. от Съдебната палата.

"След като гледат един клип на една бразилка, която беше поканила кандидат-кмет да се повози с нея на инвалидна количка, реших да предложа на един от кандидатите тук да се включи в тази кампания и той прие”, заяви Валентина Ташева от Общност „Мостове”.

Тя е поканила един от кандидатите да се включи в кампанията. След като той е приел, са отправили покана и към всички останали.

Предизвикателството ще бъде извършено в стандартна инвалидна количка, която се предоставя безвъзмездно от държавата на хората с увреждания. С тези колички кандидат-кметовете ще преминат по определен маршрут.

Маршрутът започва от Съдебната палата, където видимо няма достъп за хора с увреждания. Продължават в посока ЦУМ.