София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Началото на новия сезон в La Liga пряко по MAX Sport през уикенда

За втора поредна година

4 годиниСпортни 15 Боряна Райчева

Спортните канали на А1 за втора поредна година ще направят българския зрител пряк свидетел на най-интересните футболни сблъсъци от испанската La Liga. Новият сезон на Пиренеите обещава на феновете много емоции с участието на Барселона, Реал Мадрид, Атлетико Мадрид, Севиля, Валенсия и останалите отбори от испанския елит.

 

Началото на сезон 2019/2020 в La Liga ще бъде дадено в петък вечер, 16 април, от 22:00 часа с дербито между шампиона Барселона, който ще гостува на негостоприемния „Сан Мамес” в Билбао на местния Атлетик. Двубоят ще се излъчва пряко по MAX Sport 4.

 

В събота MAX Sport 4 ще излъчи пряко още три двубоя от първия кръг. От 18:00 часа Реал Мадрид ще трябва да покаже дали има сили за по-добър сезон от миналогодишния при трудната си визита във Виго на местния Селта. За състава на Зинедин Зидан се очаква официален дебют да направи новото попълнение Еден Азар. От 20:00 часа два тима с амбиции – Валенсия и Реал Сосиедад, излизат един срещу друг, а съботните мачове ще се затворят с двубоя Виляреал – Гранада.

 

Неделният ден също ще предложи много емоции на феновете. Програмата започва по MAX Sport 4 в 18:00 часа, когато хитът от миналия сезон Алавес посреща Леванте. От 20:00 часа Еспаньол е домакин на Севиля, а мачовете по MAX Sport 4 приключват с Атлетико Мадрид срещу Хетафе от 23:00 часа. „Дюшекчиите показаха добри игри в предсезонната подготовка, въпреки че се разделиха с ключови играчи като Антоан Гризман и Люка Ернандес, както и с ветераните в защита Диего Годин, Хуанфран и Фелипе Луиш. В неделната вечер един двубой ще се излъчи и по MAX Sport 3. От 22:00 часа Бетис играе на своя „Бенито Вилямарин срещу Валядолид.