Гледай
на живо

Националният борд по туризъм провежда петата си годишна среща

Очаква се Бордът да поиска промени в Закона за туризма

Националният борд по туризъм провежда петата си годишна среща Националният борд по туризъм ще проведе петата си годишна среща.  Туристически сдружения, непра... thumbnail text

Националният борд по туризъм ще проведе петата си годишна среща. 

Туристически сдружения, неправителствени организации, инвеститори, представители на законодателната, изпълнителната и местната власт се събират, за да обсъдят проблемите на туризма у нас.

Сред обсъжданите теми са категоризацията на хотелите, международния маркетинг на българския туризъм и образът на България като дестинация, инвестициите в туризма, бално и спа туризма.

Очаква се Бордът да поиска промени в Закона за туризма, за да се създаде една национално представена организация в бранша. В открито писмо до медиите Асоциацията за алтернативен туризъм заяви, че в близките дни ще има обща позиция на основните неправителствени организации от туристическия бранш, останали извън Националния борд по туризъм.

От бранша настояват още за сериозно увеличение на бюджета на Министерството на туризма за национална реклама, за по-добра работа както с българските, така и с международните медии.

Не на последно място бизнесът настоява сам да дава лицензи на новите обекти и да ги категоризира, а държавата само да контролира процеса.