Гледай
на живо

Националният дворец на децата даде старт на новата учебна година

Предстои включването на още дейности в програмата

Националният дворец на децата даде старт на новата учебна година С празничен концерт беше дадено началото на новата учебна година в Националния дворец на децата в Со... thumbnail text

С празничен концерт беше дадено началото на новата учебна година в Националния дворец на децата в София. Деца и родители станаха част от празника, а малките таланти подариха на публиката най-доброто от наученото до момента.

През октомври предстои провеждането на педагогически съвет, където ще бъдат предложени още няколко допълнителни дейности. В постоянните дейности се обучават около 2300 деца, а във временно организираните, като конкурси и други се включват близо 35 000 подрастващи.

Сред учителите има и такива, които са бивши възпитаници на Националния дворец. Сред популярните лица, посещавали някога школите в двореца е певецът и композитор Михаил Белчев, който скоро ще чества своя 70-годишен юбилей.

Една от младите надежди на Националния дворец е Георги Илиев от София. Той е на 18 години, а вече има зад гърба си няколко големи отличия в областта на поп и джаз пеенето. От шест конкурса, в които е участвал Георги има три медала и едно отличие, като част от трио.

Георги е ученик в 96 СОУ Лев Николаевич Толстой в столицата.Вече две години посещава Двореца, а мечтата му е да продължи образованието си в Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“.

През цялата година родителите имат възможността да записват децата си. Всяко дете може веднъж записано на танци например, след месец да премине в друга школа, в зависимост от собственото си предпочитание.