София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Над 1 млн. души на поход в Лондон срещу Брекзит

След гласуваната отсрочка

4 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Над 1 милион души участват в поход срещу Brexit, който се провежда в центъра на британската столица. Участниците преминаха от мраморната арка в Хайд парк до британския парламент, като скандираха лозунги в подкрепа на втори референдум за излизането на страната от ЕС.
" 1 милион души участват в похода за правото да кажат последната дума [в дискусията за съдбата на Brexit]. Маршът на гласовете на хората се превърна в един от най-големите протести в британската история", съобщи People Vote на своята страница в Twitter.
Британските медии съобщават за стотици хиляди участници в похода на мира. Столичната полиция в същото време се въздържа от официални оценки.
Множеството се събра в Уестминстърския дворец, където се проведе спешно парламентарно заседание, аплодира и поздрави за новината, че депутатите приемат поправката за отлагане на Brexit, отлагайки одобрението на сделката с ЕС, която премиерът Борис Джонсън постигна. Одобрението на поправката играе в ръцете на парламентарната опозиция, голяма част от които подкрепят провеждането на втори референдум.