София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Над 100 хиляди в САЩ поискаха Сорос да бъде обявен за терорист

Включилите се искат състоянието на Сорос да бъде конфискувано

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Повече от 100 хил. души са подписали петиция на сайта на Белия дом с искане за обявяване на милиардера Джордж Сорос за терорист и се обявяват за изземане на всички негови активи. Както се вижда от данните на специализираната уеб платформа на Белия дом, броят от 100 хиляди души е преминат в петък, което е изискването Белият дом да реагира на документа.
Като се има предвид, че Джордж Сорос съзнателно постоянно се опитва да дестабилизира положението или да извърши други актове на насилие срещу САЩ и техните граждани, федералното правителство на САЩ и Министерството на правосъдието трябва незабавно да обяви Джордж Сорос и всички членове на неговите доморасли организации за терористични и в рамките на закона да конфискува собствеността му в полза на мирното население, се посочва в текста на петицията.
В четвъртък броят на подписалите се беше 60 хиляди. Само за ден 40 хиляди се включиха в искането.
Все още няма реакция от страна на Белия дом и Доналд Тръмп.
Според данни на Форбс състоянието на Сорос се оценява на 25 млрд. Долара.