София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Над 1000 ученици повторно са отпаднали от училище

Кампанията на просветното министерство е открила 154 деца в риск

6 годиниОбразование 4 Боряна Райчева

Данните на министерството на образованието сочат, че 1221 върнати в училище деца при миналогодишната кампания с такава цел са отпаднали повторно от образователната система, съобщи заместник-министърката на образованието Деница Сачева. Тя допълни, че предстоят нови обиколки по адресите в опит да се привлекат те отново в училище..

Деница Сачева посочи още, че при кампанията са открити 154 деца в риск, като 44 са изведени от семейството. Тя допълни, че при констатирани нарушения се налагат глоби от общината. Зам.-министърката каза още, че социални работници правят оценка дали има риск за децата и дали се налага да се предприемат мерки за закрила.

Тя допълни, че точният брой на децата, обхванати от образователната система след кампанията, ще бъде съобщен на 1 март, но към края на миналата година те са 17 297. Общо са били посетени 185 хиляди адреса.