София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Над три тона гориво задържаха митничари и данъчни

Нарушението е констатирано на хасковска бензиностанция

6 годиниКрими 5 Боряна Райчева

3 736 литра дизелово гориво задържаха при съвместна проверка за спазване на акцизното законодателство митническите служители на Митница Пловдив и служители на териториалната дирекция на НАП в града. Това съобщават от пресцентъра на МВР.
При проверка, извършена на 16-ти януари на бензиностанция в хасковско село пред митническите и данъчни служители за горивото са представени документи за платен акциз. По-късно обаче, след извършване на контролни действия за сравняване на данните, измерване с денситометър на горивото, се показва разлика от четири единици, сравнено с плътността, описана в представените документи. 
При огледа е констатирана и липса на пломба на сондата, което е предпоставка за манипулиране на данните, отчитащи доставките и продажбите на горива в обекта. Горивото е задържано в склад на Митница Пловдив и са взети проби за лабораторен анализ.  По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство срещу отговорното лице.