Гледай
на живо
Vox Populi

Проведе се националният шампионат на деца в риск на "Спортна София"

Според организаторите турнирът помага да се социализират

Състоя се 32-ият национален шаммпионат за деца в риск под мотото "Спортът - достъпен за всички деца". Той проведе на терена "Спортна София" в Зона Б-5. В турнирите по 6 вида спорт ще участват над 250 малчугани и юноши от Домове за деца в риск, Центрове за настаняване от семеен тип, Възпитателни училища интернати, Фондации за работа с деца в риск от цялата страна, а също и деца от Центровете за временно настаняване на бежанци.

Младите спортисти бсха отличени от представители на Министерство на младежта и спорта, Държавна агенция за закрила на детето, Български олимпийски комитет, както и от известните спортисти – олимпийската шампионка Стефка Костадинова и златното момиче Ренета Камберова.

16-та година провеждаме събития с деца в риск със социални проблеми. През тези години мина през много етапи това събитие, но ние го запазихме като формат. Провеждат се национални събития през цялата година, това е финалния формат“, това каза организационният секретар на София – европейска столица на спорта“ Анатоли Илиев.