Гледай
на живо

Най-самотният Ромео в света откри своята Жулиета

Жабок от изчезващ вид вече може да избира между две партньорки

Жабокът Ромео - доскоро единствен представител на изчезващия вид  Сехуенкас, вече може да бъде поздравен, че е открил своята Жулиета, че дори две,  и завинаги се е разделил със самотния ергенски живот.
 
11-годишното земноводно живееше усамотено в аквариум в Боливия. Преди няколко години учени го откриха из джунглите на страната, като по онова време се смяташе, че той е последен екземпляр от вида си. Въпреки това, откривателите му, решиха да му дадат шанс и започнаха трескаво да му търсят подходяща половинка. 
 
Ето, че днес надеждите им се оправдаха. След повече от две години търсене, специалистите намериха в поточе в джунглата цели две Жулиети от същия вид и още три жабока. 
 
Сега, откривателите споделят през смях, че ветеранът не бързал да се запознае с новите  си половинки, защото бил срамежлив по природа. Зоолозите се надяват Ромео да се чифтоса с някоя от новите изгори, така че поколението му отново да бъде пуснато в дивата природа.
 
Всъщност, жабокът Ромео стана световна знаменитост миналата година, когато профилът му беше пуснат в популярен сайт за запознанства. Чрез платформата бяха набрани средства за организирането на експедиция за намиране на партньорка на самотния жабок.