София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Най-тежко пострадалата лекарка - без опасност за живота

Другите двама медици са с повърхности наранявания

4 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

Най-тежко пострадалата лекарка, при нападението на пациент в столичната окръжна болница “Света Анна”, е без опасност за живота. Лечението й в болничното заведение обаче продължава, тъй като има наранявания по главата, вследствие на ударите, които е получила в стената и опитите да бъде удушена, обясни пред медиите говорителят на болницата Антон Луков.
 
Луков допълни, че другата лекарка и медицинската сестра, които също пострадаха, са само с външни наранявания и в добро състояние към момента.
 
Припомняме, че в четвъртък срещу петък през нощта, пациент на окръжна болница започва да вилнее, влизайки в отделението по хирургия и нанася брутален побой над медици там. След схватка с него, продължила над два часа, лекарите викат полиция. Преди това обаче лицето, което е бивш полицай, успява да избяга. 
 
На следващия ден нападателят се връща сам на местопрестъплението полугол, за да обясни пред медиите мотивите си. По думите му агресията му е провокирана от това, че лекарите не му позволявали да пуши в болницата и да се разхожда вътре свободно.
 
Властите незабавно успяват да арестуват мъжа и той е задържан в най-близкото полицейско поделение. Срещу него е подадена жалба, предстои да стане ясно какво точно обвинение ще му бъде повдигнато.