Гледай
на живо

Наказаха Кубрат Пулев

Отнеха лиценза му за 6 месеца

Наказаха Кубрат Пулев Атлетическата комисия на щата Калифорния наложи наказание на Кубрат Пулев. Най-добрият български бок... thumbnail text

Атлетическата комисия на щата Калифорния наложи наказание на Кубрат Пулев. Най-добрият български боксьор целуна американската репотерка Дженифър Равало, по-известна като Джени Суши, след мача си с Богдан Дину на 23 март тази година, а впоследствие тя заведе дело срещу него за сексуално посегателство.
Очакванията бяха Комисията да се произнесе в 48 дневен срок, но тя излезе със светкавично решение. Лицензът на българина в Северна Америка беше отнет до 23 септември или 6 месеца от датата на прословутата целувка. Дотогава Кубрат ще трябва да завърши обучителен курс на територията на щата във връзка със сексуалните посегателства. Той трябва да заплати и глоба в размер на 2500 щатски долара. На 22 юли Кобрата трябва да се яви пред Комисията отново и да представи доказателства за приключването на курса и да обясни как му е повлиял той. Ако изпълни успешно възложеното му, то наказанието може да бъде намалено, но ако не успее - наказанието му автоматично нараства от 6 на 12 месеца и е придружено от допълнителни 2500 долара глоба. Ако се провини отново по подобен начин, то Кубрат ще се прости с лиценза си до живот. 

Друго изискване, което Пулев трябва да спази, е, че когато кандидатства отново за лиценза си, той трябва да го направи задължително пред Атлетичаската комисия на Калифорния, преди пред която и да е друга. В САЩ има практика, при която независимите една от друга комисии уважават решенията на останалите, които членуват в Асоцияцията на боксовите комисии.
Равало и адвокатката й Глория Олред категорично отрекоха да са се свързвали с екипа на Пулев, за да искат пари. Те поясниха, че гражданско дело срещу него не е завеждано и че не планират подобни действия.
И ако Джени Суши постигна частично желанието си, то претенциите на Богдан Дину за анулиране на резултата от мача, не бяха уважени. Той твърдеше, че е бил нокаутиран след нечисти удари и от щаба му настояваха, че мачът трябва да бъде анулиран или поне преигран. Според експертите обаче не са налице достатъчно основания да се анулира резултатът от мача и крайният изход от него остава в сила.