София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нако Стефанов: Светът иска политически консенсус

Стефанов коментира и посещението Румен Радев в Китай

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Разделението и напрежението остава огромно. Подобна среща на Г20 дава надежда. Мисля, че със срещата се извършва една историческа стъпка и тази стъпка започна с разговора Владимир Путин - Доналд Тръмп, който продължи час и половина. Това каза Нако Стефанов е ефира на Телевизия Евроком. Той е професор, доктор на философските науки, д-р по история, японист и изследовател на Източна Азия - Китай, Корея и Япония.

В ефира на Телевизия Евроком Нако Стефанов коментира и климатичните промени на Европа.

Стефанов коментира и посещението на президента Румен Радев в Народна Република Китай. Той каза, че това е много знаменателна стъпка, защото е по покана на Си Дзинпин. Става дума за геополитика, в неговата делегация пътуват експерти от Информационните технологии, туризма. Той смята, че има с какво да заинтругуваме Китай. Никоя от страните, които са по-развити от нас имат такъв потенциал от хора обърнати, можещи да работят във високите технологии така както България.

Вижте още във видеото: