София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Намушканото с нож момче се нуждае от кръв

Извършена му е животоспасяваща операция

6 годиниКрими 10 Боряна Райчева

16-годишното момче, което бе намушкано с нож в столичния квартал „Надежда“, снощи, остава за интензивно лечение и активно наблюдение в Детската реанимация на "Пирогов". От болницата призоваха, който има възможност да дари кръв от група А с положителен резус фактор.

Припомняме, че вчера,  малко след 14 ч., 16-годишното момче е било намушкано от негов 15-годишен съученик на междуетажната площадка на жилищен блок.

Между двете момчета е избухнал заради публикации в интерент пространството.

15-годишният нападател избягал, но бил задържан близо до блока от полицията.

Момчето е задържано за срок от 24 часа, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тя обясни, че са извършени огледи на местопроизшествието и са разпитани свидетели. Според техните показания, действително свадата между двете момчета е избухнала заради колаж, публикуван от пострадалия в интернет, но прокуратурата не разполага с този колаж.

Клип с признание на нападетеля, минути след като наръгва съученика си, беше публикуван в социалните мрежи.  В него момчето разказва как точно е намушкал пострадалия и размахва нож, казвайки: „Изобщо не ми пука“.

„Клипът е направен от едно от момчетата, пред който извършителят на нападението е разказал какво е направил“, каза Арнаудова.

Към нападателя все още няма повдигнато обвинение, но вероятно ще му бъде повдигнато такова за опит за убийство.