София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нападателят на слепи туристи в Несебър е освободен от съда

Новото дело е назначено за 6 юли

7 годиниПравосъдие 2 Боряна Райчева

Нападателят на слепи туристи в Несебър е освободен от съда. Тодор Николов днес бе доведен в съда в курортния град за гледане на мярката му за неотклонение. Защитата на Николов представи в съда документи като доказателство за това, че младият мъж е много болен. Той имал "ендокринно заболяване, високо кръвно, нервно-вегетативна дистония и глаукома". Според тях, Николов бил приет в столична болница за изследвания, а ден преди инцидента с туристите бил изписан.

Защитникът настоя за назначаването на съдебно-медицинска експертиза, която да отговори на въпроса дали Тодор може да бъде задържан в ареста и да бъде лекуван там. Новото дело е назначено за 6 юли, когато ще бъде изслушано и вещо лице по назначената съдебно-медицинска експертиза.

Припомняме ви, че на 24 юни Тодор Николов се движел с автомобила на дядо си по централната улица на Стария Несебър. Там леко подбутнал с колата туристи със зрителен дефицит, които му пречели да премине. След забележка от страна на асистентката им, той излязъл от колата и я ударил с ръка по главата. След нападението, Николов се качил в колата си и избягал. След намиране на запис от улична видеокамера, нападателят бе издирен и задържан от прокуратурата по обвинение за хулиганство.
 
Чуждите туристи, които пострадаха при инцидента, също са издирени и са дали показания по случая.