София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нападение над жена от арабски произход в Брюксел

Пострадалата смята, че инцидентът е свързан с атентатите в Брюксел

8 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Белгийци нападнаха жена от арабски произход седмица след атентатите от миналата седмица, съобщава БТА.
Забулената жена била нападната от шофьор в квартала, където живее. След началото на скандала към мъжа се присъединили още трима шофьори, които излезли от автомобилите си. Единият от тях започнал да я души, а другият й нанесъл удари по главата. Пострадалата е освидетелствана и е получила болничен за седем дни. По нейните думи никога досега тя не е имала проблеми в квартала, в който живее от осем години. Макар нападателите й да не са споменали атентатите, според нея случаят има пряка връзка. Тя разказва, че единият от тях е направил нацистки поздрав, а останалите са я обиждали. Според пострадалата носенето на забрадка е причината за това престъпление.
Местните медии съобщават, че кметицата на квартал "Моленбек" е забранила поход на националисти в района, който трябваше да се проведе през почивните дни. Миналата неделя около 500 души, определени като "футболни ултраси", пристигнаха в Брюксел и се наложи да бъдат разгонени от жандармерията заради предизвиканите от тях безредици.