София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

НАПАДЕНИЕТО СРЕЩУ ХОТЕЛ В ХУРГАДА Е ОПИТ ЗА ГРАБЕЖ

ПЪРВОНАЧАЛНО БЕШЕ ОБЯВЕНО, ЧЕ Е ТЕРОРИСТИЧНА АТАКА

8 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Нападението, което беше извършено снощи срещу хотел в египетския курорт Хургада е било опит за грабеж, а не терористично нападение. Това заяви египетският министър на туризма Хашим Зазу, предадоха ТАСС и БТА.

Министърът отбеляза, че подобни инциденти могат да се отразят негативно върху имиджа на страната, като туристическа дестинация. Представители на министерството са посетили болницата, в която са постъпили пострадалите при атаката и са се уверили, че общото им състояние е добро, както и че скоро ще бъдат изписани.
Говорител на египетските здравни власти заяви пред ТАСС, че в резултат на нападението са ранени семейна двойка от Австрия, както и граждани на Швеция.
Припомняме, че снощи двама мъже нахлуха в хотел „Бела Виста“ в Хургада и раниха с нож туристи, отседнали в хотела. Органите на реда откриха огън срещу нападателите, като успяха да убият единия и да ранят тежко другия. В съобщение от ведомството на служителите за сигурност се посочва, че убитият нападател е 21-годишният студент Мохамад Хасан Мохамед Махфуз.