София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Народен алианс за реформи в обществото

С призив към българите за опазване на държавността

6 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Пред медии и обществеността днес беше представен МЕМОРАНДУМ за национално стратегическо гражданско обединение и формиране на Народен алианс за реформи в обществото и държавността в Европа - НАРОДЕ???? . Целта на новата структура е възраждане, възход и модернизация на България.
 
Инициаторите на новосъздадения Народен алианс като отбелязват, с цитирам  „ безпокойство и тревога продължаващата дълбока и системна криза, в която е изпаднала България, българската държава, българското стопанство и общество, категорично решихме:
 
Да заявим нашето НЕ на кризата и упадъка на България.
Да сложим основите на национално стратегическо гражданско единение и предложим на българската общественост формиране на широка предизборна коалиция с цел - спирането на кризисните и разрушителните процеси в страната и възраждането, възхода и модернизацията на България.
Да поемем отговорността за мобилизацията на гражданското общество в името на прогреса и просперитета на България в национален и в международен план.
 
На днешната учредителна сбирка бяха набелязани принципи ,стратегически цели и задачи на националното обединение. Като основен принцип на стратегията на Народен алианс е изведено Възраждането на българския дух и съхраняване на националния идеал, ценности и традиции.
Основният документ  Меморандум - Е УТВЪРДЕН И ПОДПИСАН ОТ МНОЖЕСТВО ГРАЖДАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ.
 
Народен  алианс отправя призив към национално отговорните българи  да се присъединят към каузата в името на  ОПАЗВАНЕто  НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ.