Гледай
на живо

Народното събрание ратифицира договора между България и Македония

Договорът беше подписан на 1 август 2017

Народното събрание ратифицира договора между България и Македония   Народното събрание ратифицира Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество м... thumbnail text

 

Народното събрание ратифицира Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония. Документът бе подкрепен от всички народни представители на първо и второ четене.

Пипомняме ви, че договорът беше подписан на 1 август 2017 г. от министър-председателите на България и Македония,. Този документ е юридически обвързващ между двете страни, уреждащ трайно и стабилно добросъседските отношения и стремежа за развитие на сътрудничеството помежду им.

Преди няколко дни с 61 гласа и македонският парламента също ратифицира Договора. Македонският външен министър Никола Димитров заяви, че "договорът защитава нашите интереси и интересите на България".

Той определи като хубав знак това, че договорът се ратифицира на днешния ден, на който през 1992 г. България първа в света признава независимостта на Република Македония под нейното конституционно име.