София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Нашенец в кома след падане от мост в Пекин

31-годишният Николай Маринов работил като учител в китайската столица

5 годиниИнциденти 6 Боряна Райчева

На 9 март 31-годишният Николай Маринов е паднал от мост в китайската столица.

Получил е тежки счупвания на гръбнака и краката, както и сериозен кръвоизлив в корема. Оказана му е спешна помощ, но от болницата се въздържат от животоспасяваща операция.

Причината е, че застраховката на Николай не покрива напълно сумата от 40 000 евро – колкото е цената на хирургичната интервенцият.

Пострадалият нашенец работи като учител в китайско училище, където преподава английски език.

Издържа болен от рак родител в България и 18-годишен брат.

Веселин Найденов, близък приятел на Маринов, бе категоричен, че младият мъж не е искал да се самоубива, а му прилошало, докато минавал по моста, и паднал през парапета.

"Трудността е, че в Китай дори и за китайските граждани, когато стане злополука, трябва първо да извадите парите от своя джоб и след приключване на лечението застрахователната компания изплаща средствата обратно", обясни Найденов.

Сумата обаче не е изплатена и болницата отказва операция, тъй като съгласно договора на Николай неговите работодатели не носят отговорност за злополука в почивен ден.