Гледай
на живо

Насилие в частна детска ясла

Дете с хематом на ухото

Майка на двегодишно момче твърди, че детето й е станало жертва на насилие в яслата. Детето е било прибрано във вторник с хематом на ухото. Според лекарите в Пирогов хематомът се получава при рязко издърпване или извиване не ухото, Детето е било изплашено и видимо стресирано по думите на майка му.

Директорката на детска градина „Славейче“ Ирена Радулова заяви, че детето е изключително буйно и неконтролируемо.

„През цялото време плаче, бяга и се блъска в стени“, добави още тя.

Родителите твърдят, че не са били информирани за поведението на сина си и при обажданията си в яслата са получавали само отговори, че всичко е наред. Според директорката те са били уведомени за проблемното поведение на детето. Родителите отричат.

„Първата ми реакция беше веднага да звънна на дежурния телефон и да търся управителката на име Маринела. Казах „Здравейте, майката на Васко съм и веднага ми затвориха телефона.“

Според директорката родителите не само са били осведомени, но и им е било препоръчано да се обърнат за помощ към детски психолог.

„В момента чувам съвсем друга версия на това, което се случи и което с вас коментирахме. Родителите много добре знаят за агресивното поведение на детето към себе си и към всички останли деца. То е опасно за всички останали деца.“


До момента няма оплаквания от други родители спрямо персонала на яслата.