Гледай
на живо

Настъпи китайската Нова година

2019 годината на земната Свиня

Настъпи китайската Нова година Стотици милиони посрещнаха Нова година в Китай и други държави в Югоизточна Азия. Според традиционни... thumbnail text

Стотици милиони посрещнаха Нова година в Китай и други държави в Югоизточна Азия. Според традиционният китайски календар годината на 2019-та е годината на земната Свиня. Една шеста от хората по света отбелязват празника, който се чества не само в Китай, но и във Виетнам, Сингапур и в други азиатски страни.

Много хора гледат и новогодишната програма на Китайската национална телевизия, която поради големия брой на населението на страната, всяка година е най-гледаното телевизионно предаване в света.

Китайската нова година, или т.нар. Пролетен фестивал, е най-продължителният празник в Китай и хора от цялата страна пътуват в опит да се приберат вкъщи. Днес се отбелязва и началото на китайския лунисоларен календар.

Тази година е на земното (жълто) прасе. Земята при китайците е свързана с материята и с парите, с финансовата стабилност. Прасето е свързано с работата с чужди финанси, с насладата от материалните ресурси и блага, с работа с големи суми пари. Китайския знак на глигана (прасето) в нашата астрология съответства на нашия знак скорпион.

Годината ще бъде доста положителна за хора, които се занимават с крупни финансови инвестиции. Ще има стабилизиране на фондовите борси. Годината е страхотна за инвестиции.