София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Недоволство от посещението на Тръмп в Обединеното кралство

Визитата по покана на кралица Елизабет II

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и Мелания Тръмп пристигнаха във Великобритания на тридневно посещение.

Държавното посещение на Острова е по покана на кралица Елизабет II и е организирано няколко дни преди премиерът на Великобритания Тереза Мей официално да се оттегли от управлението.

Визитата, планирана преди месеци да се отбележи 75 г. от десанта в Нормандия, идва на фона на политическата криза около Брекзит и плана на премиера Тереза Мей да се оттегли от управлението в петък.

Преди да започне посещението Тръмп предизвика напрежение, след като подкрепи Борис Джонсън, който е фаворит за поста на Мей.

По време на банкета в двореца в централната част на Лондон е планиран "народен банкет" със стотици недоволни в центъра на британската столица.

След обяда с кралицата президентът и първата дама Мелания Тръмп ще посетят Уестминстърското абатство и ще положат венец на гроба на Незнайния войн.

Още на първия ден от визитата на президента в Лондон се очакват протести.

От сайта за продажба на екологични стоки Born Eco окосиха послание в полето, който да видят, когато самолетът им се приземява. Членът е съпроводен със съобщението "Ой Тръмп", а в друга ливада наблизо е окосена полярна мечка с посланието: "Климатичните промени са реални".



Споделяйки снимките в Туитър, от Born Eco пишат: "Познайте кой тази сутрин беше зает с косене на съобщение за Тръмп в ливадите до летището Станстед. Моля, споделяйте, за да видим колко широко може да се разпространи това послание за добре дошъл!"