София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Несрин Узун проговори за нощта на 3 август в Истанбул

Истината за „ареста“ на Бенчев и Узун май ще се окаже друга?!

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Бенчо Бенчев е тежко болен и почти всяка седмица ходи в Истанбул на много сериозна терапия. Това обяви бившият депутат от ДПС Несрин Узун, който се оказа в групата на Димитър Желязков Очите в Истанбул, когато несебърския бос беше задържан при издирване с червена бюлетина на Интерпол. Узун направи днес шокиращи разкрития за това как той и приятелят му Бенчо Бенчев, общински съветник от БСП  са се оказали сред задържаните.
 
Пред журналисти в Бургас Несрин Узун неколкократно подчерта, че двамата с Бенчев изобщо не са били арестувани от турските власти, както беше обявено в България. Узун е бил по други свои дела в Турция, а връзката му с Митьо Очите е била да запази стаи в хотел в Истанбул. Станалият скандално известен бизнесмен-зърнопроизводител Бенчо Бенчев, който беше арестуван заедно с Димитър Желязков- Митьо Очите в Истанбул, а после освободен без повдигнато обвинение, също взе отношение по част от коментарите и внушенията по негов адрес. 
 
В телефонно интервю за Бтв, Бенчев призна, че е спонсорирал БСП и то със значителни суми, без да казва точна цифра. Според Бенчев, социалистите имат черна каса, щом не могат да кажат колко точно пари им е дал. Бенчев коментира и информацията, че е бил домакин на Борисов така: „Това са лъжи и интриги, никога не са идвали при мен”, каза Бенчев по повод информацията, че Бойко Борисов е бил в къщата му в Меден Рудник като главен секретар на МВР. 
 
Социалистите днес официално отрекоха партията да има черна каса и питат дали ГЕРБ не правят опити да купят изборите година преди местния вот. Кирил Добрев категорично заяви, че БСП си имат субсидия като партия и не взимат пари от бизнесмени, като за всички постъпления има точна документация. Междувременно премиерът Борисов също коментира случая.