Гледай
на живо

Неутрализирана е лаборатория за производство на амфетамини

На място са задържани двама мъже

Неутрализирана е лаборатория за производство на амфетамини Лаборатория за производство на амфетамин е неутрализирана в процес на таблетиране в с. Осенарите. Оп... thumbnail text

Лаборатория за производство на амфетамин е неутрализирана в процес на таблетиране в с. Осенарите. Операцията е реализирана от служители на ГДБОП и колегите им от Велико Търново, под наблюдението на прокуратурата

На място са задържани двама мъже. Единият е криминално проявен и осъждан за извършени кражби  и отвличане, а другият мъж криминално проявен за участие в организирана престъпна група и за разпространение на наркотици, за което е и осъждан, съобщиха от пресцентъра на МВР.  

На адреса са открити и иззети: таблетираща машина в процес на производство на таблетки; 10 найлонови плика, съдържащи бледо жълти таблетки с лого на каптагон, с приблизително общо тегло около 20 кг, които при тестване реагирали на амфетамин; прекурсори; помощни вещества за таблетиране, разпилени по пода таблетки; около 10 кг амфетамин-субстанция, подготвен за таблетиране; мобилни телефони и други. По предварителни данни, наркотикът е бил предназначен за износ за страна от Близкия Изток. 

След изтичане на 24 – часовите мерки за задържане, на двамата мъже са повдигнати обвинения за престъпление по чл.354 А и В от НК. С прокурорско постановление мярката им за задържане е удължена за 72 часа.
Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на прокуратурата.