София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

НФСБ не искат Сидеров да е шеф на парламентарната група

От партията на Симеонов снемат доверието си от атакиста

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

От партията на Валери Симеонов искат оставката на Волен Сидеров като председател на ПГ на Обединените патриоти. Лидерът на "Атака" бил нарушил договорките в коалицията, според Валентин Касабов. Затова НФСБ снемат доверието от него.

Хората на Симеонов са ядосани от надписите, които вървят по партийната телевизията на "Атака" – Алфа и нарушиха временното примирие между Валери Симеонов и Волен Сидеров. Освен това лидерът на „Атака“ вървял срещу Обединените патриоти и страната. Неговите интереси, според Касабов, били да брани Русия. Даже работел срещу България.

Както съобщихме по-рано Волен Сидеров публикува съобщения по телевизия „Алфа“, според които вицепремиерът Валери Симеонов бил човек на американския милиардер Джордж Сорос.

Междувременно от ВМРО не искат да вземат стана в конфликта между НФСБ и "Атака". За ВМРО винаги е било фундаментално важно единството на патриотичните сили, обяви Искрен Веселинов и подчерта, че е необходим разговор на коалиционния съвет. Веселинов изрази надежда събитията да са обратими.

На свой ред темата коментира и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цетанов. По думите му това е проблем, който трябва да решат Сидеров и Симеонов. „Всичко това, на което ставаме свидетели, притеснява и нас, но не бих искал да коментирам чрез медиите отношенията в Обединените патриоти. Винаги съм казвал, че трябва да говорим помежду си, а не чрез медиите“, каза пред журналисти в парламента Цветанов и допълни, че въпреки различията между партньорите, не може да се говори за разпад на коалицията. „Нито една от партиите не е обявила, че напуска коалицията”, посочи той.