София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

НФСБ: „Не!“ на провеждането на гей-парада!

„София Прайд“ ще се проведе на 8 юни в столицата

5 годиниПолитика 10 Боряна Райчева

Политическа партия НФСБ изпрати отворено писмо до медиите, в което категорично се противопоставят на провеждането на гей-парада „София Прайд“ на 8 юни в столицата.

Още преди 5 години ние предупредихме, че хората със сексуални отклонения ще започнат да издигат и политически искания. Оказахме се прави. Днес, под формата на борба за равни права, гей-двойки започват да предявяват претенции, които са в разрез с Конституцията и устоите на държавата ни, пишат от НФСБ.

Според тях "мълчаливото съгласие на Столичната община с ярката демонстрация на това агресивно сексуално малцинство отваря врата за последваща ескалация на по същество противоестествени искания като узаконяване на еднополови бракове, осиновяване на деца от еднополови двойки и др. Такива идеи са изцяло извън дневния ред на обществото ни, несъвместими са с обществения морал, традициите и православните устои на българския народ".

Допълнителни елементи на политическа украса внася и присъствието на високопоставени политически фигури в редиците на шествието на гей-парада. Нещо повече – досегашната практика сочи, че сред участниците в прайда има непълнолетни – и то не малко. Недопустимо е това да се случва пред очите на връстниците им и на цялото общество.

Никой не пречи на тези хора да се самоопределят. Но ние категорично се противопоставяме това самоопределение да се натрапва на обществото ни по един безпардонен начин в центъра на София.

България е държава, успяла да съхрани и до днес традиционните си морални ценности и православни устои. Опитът за промяна на тези ценности, насочен особено силно срещу децата, е абсурден и недопустим.

Затова казваме ясно и категорично „Не!“ на провеждането на гей-парада!