София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

НФСБ ще се яви самостоятелно на евроизборите

Коалиция с ВМРО е неосъществима, а с Атака - невъзможна

пропускане
5 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Националният фронт за спасение на България ще се яви самостоятелно на изборите за Европейски парламент. Това съобщи в Сливен председателят на партията Валери Симеонов.

Симеонов допълни, че коалиция с ВМРО би била естествена, но неосъществима. „В същото време коалиция с партия „Атака“ е невъзможна заради съществените разминавания във външната политика. Така че, НФСБ се явява на избори самостоятелно, като ще предложи най-добрите си представители за сформиране на листа за ЕП", заяви Валери Симеонов.

„В момента все още структурите на партията предлагат своите номинации, а в началото на април листата ще бъде готова", каза Симеонов. Лидерът на НФСБ заяви, че заявката на БСП за предсрочни парламентарни избори след евровота е опит за подмяна на демократичното устройство на държавата и да спечелят властта без избори. „Няма да стане, слабички са“, посочи той.

Валери Симеонов е в Сливен за среща с представители на малкия и средния бизнес и на Асоциация „Здравословно хранене за децата“. Според лидера на НФСБ именно представителите на малкия и среден бизнес заслужават подкрепа, защото осигуряват 75% от работните места в България.