София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Няма основания за приемане оставката на Теменужка Петкова

Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

„Тя направи прибързан акт да подаде оставка в знак да поеме отговорност за нещо, за което не носи такава. По закон тя няма възможности да контролира такава сделка“, заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод подадена оставка от енергийния министър Теменужка Петкова.Той обясни, че не вижда никаква причина оставката да бъде приета.
 
Припомняме, че Теменужка Петкова си подаде оставката, след като стана ясно от десетилетия се познава със собственичката на „Инерком“, закупила ЧЕЗ. Тогава по съвет на Борисов Петкова предприе този акт.
Запитана от журналисти по-рано днес какво ще предприеме, ако все пак премиерът не приеме оставката й и ще се върне ли на поста си, Петкова обясни, че всичко е в ръцете на Борисов и коалиционните партньори на ГЕРБ в управлението.
Вчера след среща на Върбакова пък с премиера стана ясно, че държавата иска да влезе в сделката за закупуване на ЧЕЗ, като придобие част от активите на дружеството.
 
По-късно собственичката на „Инерком“ беше изслушана и от две парламентарни комисии в Народното събрание.