Гледай
на живо

Няма пострадали българи при пожарите на Гран Канария

Над 1 000 български граждани почиваха на Канарите това лято

Няма пострадали българи при пожарите на Гран Канария Няма пострадали български граждани при горските пожари на испанския остров Гран Канария. Това съобщи... thumbnail text

Няма пострадали български граждани при горските пожари на испанския остров Гран Канария. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

По информация на Посолството на Република България в Мадрид всички 10 000 евакуирани вече могат да се завърнат по домовете си.

Властите на острова уверяват, че основните огнища на пожарите са загасени. Канарските острови са популярна дестинация за българските туристи.

По информация на летище "София" в рамките на летния сезон тази година от София до о. Тенерифе са изпълнени 8 директни чартърни полета, с които са превозени 1 040 пътници.

Преди дни медиите в Испания алармираха, че пожарът на Гран Канария е извън контрол и се превръща в „екологична трагедия“.

В понеделник се наложи принудителна евакуация - пламъците се издигаха толкова високо, че противопожарните самолети не се справят.