София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

"Ние имаме премиер инфантил"

Това заяви в предаването "Делници" политическият анализатор Николай Панков

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

"Ние имаме премиер инфантил.",  това заяви в предаването "Делници" политическият анализатор Николай Панков. Той коментира начинът, по който Борисов се държи с хората, качването му в джипа и т.н. 
 
Анализаторът направи съпоставка между началниците на кабинета на Борисов и тези по времето на Тодор Живков. Според него  нивото на пр-ите в момента е много ниско.
 
Панков даде като пример и начинът, по който министърът на туризма Николина Ангелкова е заснета да се разхожда сама сред празните чадъри на Слънчев бряг, струващи по 40 лева. По думите му всички наши туристи са в Гърция и Турция, защото там чадърът е на цената на една разхладителна напитка.
 
Огромните опашки по родните граници също показвали желанието на българските туристи да избягат от нашите курорти. За сметка на празните шезлонги, ние все пак имаме министър на туризма, заяви Панков.
 
Според анализаторът, ние си играем като държава, че сме фактор в Европа, а на практика Борисов само търкал канапетата в Брюксел. 
 
Според него Кристалина Георгиева, Мария Габриел и Станишев са аутсайдери и можели да се класират само за незначителни постове в Европейския съюз. 
 
"Ние не можем да разчитаме на късмет, защото го нямаме. Българинът си е самодостатъчен, не е отборен играч и затова трудно постигаме нещо като нация.", обясни още Панков.