София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Николай Бареков: Скандал не съм търсил!

„Ако искате свобода на словото – дайте ми думата“

7 годиниПравосъдие 9 Боряна Райчева

Главният прокурор на румънската Национална антикорупционна дирекция – Лаура Кьовеши изнесе лекция във Върховния касационен съд. Николай Бареков, в качеството си на евродепутат, опита да влезе на дискусията, за да зададе няколко въпроса, но не беше допуснат от полицията. Самият той съобщи, че е предполагал, че ще има забрана за допускането му, след като е публикувал в официалната си страница във фейсбук, че възнамерява да присъства на лекцията.
„Утре канен-неканен смятам в качеството ми на гражданин и европейски депутат да посетя сбирката на Лозан Панов и госпожа Кьовеши.“ - пише той в профила си. 
Като гост на предаването „Делници“ Бареков беше попитан от водещия от какво ли са се уплашили на дискуцията, за да не го допуснат до нея. Бареков беше категоричен, че уплахата им може би е дошла от смисъла на въпросите, който е щял да зададе.
„Скандал не съм търсил! Бях взел с мен единствено едно плакатче, на което пишеше „МАФИЯ“. Аз исках да покажа това плакатче на г-н Пановски. На надорa му е прекипяло от липсата на справедливост. Хората може да живеят още известно време без хляб, с ниски пенсии също могат, но с липса на справедливост не могат!“ - заяви Бареков. 
Като финал на разговора си с Николай Колев Бареков изкоментира и това, защо не е държал толкова да участва в изборите, който ще се състоят на 26-и март. 
„Участниците в тези избори не са отборът, с който аз искам да играя! Нито г-н Борисов, нито Христо Иванов са хората, с който искам да играя заедно.“